Однією з передумов для розпуску парламенту є відсутність коаліції / фото УНІАН

Спікер новообраного президента Дмитро Разумков назвав причини, які дають Володимиру Зеленському підстави для розпуску українського парламенту. 

Про це він розповів в ефірі ток-шоу "Право на владу" у четвер ввечері, передає ТСН.

"Є передумови, які дають президенту можливість розпустити Раду. Вони дуже чіткі і прописані в законі. Однією з цих передумов є відсутність коаліції і з моєї точки зору, коаліції сьогодні немає. Тому що в двох фракціях коаліційних сьогодні немає 226 народних депутатів. Було дуже багато запитів, зокрема від різних організацій комерційних, громадських, і від народних депутатів, якими просили пана Парубія надати поіменний список коаліції. Чому український народ не може зрозуміти, хто ж входить в коаліцію, яка несе відповідальність за всі ті дії, які несе парламент? Відповіді немає. Якщо ми говоримо про цю формальну причину - вона має місце бути", - сказав він.

Відео дня

Читайте такожПорошенко замислився над достроковими виборами, розпуск Ради може бути йому вигідним – ЗМІ

Разумков також обурився ініціативою нардепів проголосувати законопроект "Про Президента", яким пропонувалося значно скоротити повноваження президента. Ця ідея, за словами Разумкова, належала Парубію.

"Ідея з'явилася в понеділок, а у четвер депутати вже повинні були проголосувати за цей законопроект, де фактично з порушенням всіх процедур, зокрема і Конституції, планували прибрати практично всі повноваження і перетворити президента країни в номінальну фігуру. Що не дало б йому виконати навіть ті обіцянки, які були дані під час виборчої кампанії", - сказав спікер Зеленського.

Як повідомляв УНІАН, за даними джерел видання Lb.ua, у п'ятницю, 17 травня, фракція "Народний фронт" готується заявити про вихід зі складу коаліції "Європейська Україна", щоб перешкодити розпуску Верховної Ради.