На його думку, при розробці нової стратегії необхідно оцінити виконання діючої стратегії / Український інститут майбутнього

Представник команди президента Денис Монастирський заявляє про необхідність ухвалення нової Стратегії національної безпеки України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Монастирський сказав на VI зустрічі парламентсько-громадської платформи.

За його словами, наразі є розуміння, що навряд чи вдасться досягти конструктивної співпраці з чинним скликанням Верховної Ради, і тому до виборів нового парламенту є час для підготовки нових законодавчих ініціатив.

Відео дня

Читайте такожУ команді Зеленського виступають за призначення цивільної особи на посаду голови СБУ

"Перше – це, звичайно, стратегія національної безпеки, яка має бути прийнята. Я думаю, що це є надзвичайно важливий документ, але перед цим має бути зроблена об'єктивна оцінка виконання стратегії 2015-го року", - зазначив Монастирський.

На його думку, при розробці нової стратегії необхідно оцінити виконання чинної стратегії.

Представник команди президента зауважив, що у цьому процесі провідну роль має відігравати Рада національної безпеки і оборони України та Національний інститут стратегічних досліджень.

Також Монастирський наголосив, що важливо створити спеціальний комітет Верховної Ради з контролю за правоохоронними і розвідувальними органами.

"Я переконаний, що нове скликання парламенту зможе протягом короткого часу прийняти такий нормативний документ, тому що насправді це і буде маркер - чи спроможна нова Верховна Рада показати нову якість контролю за виконавчою владою, нову якість парламентського контролю", - заявив Монастирський.

Як повідомляв УНІАН, 6 травня 2015 року Рада нацбезпеки і оборони ухвалила стратегію національної безпеки України, реалізація якої розрахована до 2020 року.

Основними цілями стратегії є мінімізація загроз державному суверенітету та створення умов для відновлення територіальної цілісності України, гарантування мирного майбутнього України як суверенної і незалежної, демократичної, соціальної, правової держави, а також утвердження прав і свобод людини і громадянина, забезпечення нової якості економічного, соціального і гуманітарного розвитку, забезпечення інтеграції України до ЄС та формування умов для вступу в НАТО.