Нардеп стверджує, що відповідне рішення мають прийняти 24 травня / фото УНІАН

Народний депутат Сергій Лещенко заявив, що парламентська фракція "Блоку Петра Порошенка", з якої він вийшов, планує позбавити його мандата.

Про це нардеп заявив журналістам перед допитом у Генеральній прокуратурі, передає "Українська правда".

"Згідно з інформацією, яка в мене наявна, найближчими днями буде проведено кулуарний з’їзд блоку Порошенка, в якому буде прийнято рішення про відкликання в мене депутатського мандата", – сказав Лещенко.

Відео дня

Читайте такожСАП відкрила справу проти депутата Лещенка

За словами депутата, відібрати мандат у нього нібито мають у п’ятницю, 24 травня.

Лещенко стверджує, що після цього Генеральна прокуратура "почне активні дії" щодо його переслідування.

"У зв’язку з цим я звертаюсь до ГПУ. Я розумію, що ви боялись йти з доказами в парламент, щоб знімати імунітет, хоча я вас до цього максимально закликав. Зараз ви мене позбавите депутатського мандата і почнете нарешті свої слідчі дії. Я з великою радістю прошу це робити швидше, не затягуйте час, робіть це як можна активніше, будь ласка", – заявив Лещенко, пообіцявши не переховуватись від правоохоронців.

Справи проти себе депутат вважає "змовою" чиновників "з метою збереження посад". Він, зокрема, згадав генерального прокурора Юрія Луценка та очільника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького.

Нардеп також заявив, що приніс правоохоронцям докази зі справи Пола Манафорта, які вже перевірило американське слідство. У документах та інших носіях, за словами Лещенка, містяться дані також про українських посадовців.

Як повідомляв УНІАН, 14 травня Юрій Луценко заявив, що Сергія Лещенка викличуть на допит щодо розголошення даних розслідування про "чорну бухгалтерію" Партії регіонів. У відповідь на це Лещенко закликав Луценка припинити «політичне шоу, за яким стоять його вузькі, дешеві, корупційні інтереси як генпрокурора».