Саакашвілі має намір прилетіти в Україну вже сьогодні / фото УНІАН

Екс-президент Грузії Міхеіл Саакашвілі після повернення на територію України та набуття громадянства, не зможе стати народним депутатом через тривалу відсутість в країні, але здатний претендувати на посади.

Читайте такожАдвокат попередив про можливе кримінальне переслідування Саакашвілі після повернення

Таку думку висловив політолог Руслан Бортник, передає «Главред».

Відео дня

"Я думаю, що його повернення пов'язане з декількома речами. Перше, це відчуття справедливості, Володимир Зеленський вважає, що з Саакашвілі розправилися. Друге - це частина західних партнерів і друзів Саакашвілі за кордоном теж могли чинити якийсь тиск або передавати свої рекомендації Зеленському в цьому ключі. І найголовніше – Саакашвілі обрушиться з критикою на Петра Порошенка. І він стане особистим тигром Порошенка, він його постійно буде атакувати, знижуючи його рейтинг і його політичних проектів, які проростуть з блоку БПП", - сказав він.

Бортник нагадав, що повернення Зеленським громадянства для Саакашвілі досить дивне з точки зору відносин глави держави з Арсеном Аваковим, оскільки у глави МВС був конфлікт з екс-політиком.

Політолог припустив про ймовірні проблеми у відносинах Зеленського та Авакова після повернення Саакашвілі. Він не виключає, що хтось у команді глави держави рішуче налаштований проти міністра внутрішніх справ.

За словами Бортника, Саакашвілі після повернення в Україну не зможе зібрати навколо себе значну підтримку електорату.

"Саакашвілі сам по собі не має величезної електоральної підтримки в Україні, але буде створювати величезні інформаційні хвилі, і стане елементом політичної нестабільності", - резюмував він.