У Бекірова ампутована нога, він хворий на цукровий діабет / фото Антон Наумлюк, Радіо Свобода

Підконтрольний Кремлю так званий «Київський райсуд Сімферополя» до 12 серпня продовжив арешт тяжкохворому кримськотатарському активісту, політичному в'язню Едему Бекірову.

Читайте такожПолітв'язню Бекірову запропонували визнати провину в обмін на домашній арешт - адвокат

Про це адвокат Олексій Ладін повідомив у відеозверненні, оприлюдненому у Facebook активістом і цивільним журналістом Заїром Смедляєвим.

Відео дня

"Відбулося чергове продовження терміну тримання під вартою Едему Бекірову, інваліду першої групи. Суд стандартно і передбачувано прийняв позицію ФСБ і продовжив арешт до 12 серпня, тобто ще на два місяці", - сказав адвокат.

Також він додав, що всі доводи захисту не були взяті судом до уваги.

Як повідомляв УНІАН, 12 грудня 2018 року російські силовики затримали Бекірова на адмінмежі з окупованим Кримом. Його звинувачують у зберіганні, поширенні та транспортуванні більш як 10 кг тротилу і 190 бойових патронів.

У Бекірова ампутована нога, він хворий на цукровий діабет, переніс інфаркт і операцію на серці. Дочка активіста неодноразово заявляла про погіршення стану його здоров'я.

Адвокат Іслям Веліляєв заявив, що тяжкохворий Бекіров, якого окупанти вже півроку тримають у СІЗО, може не витримати ще два місяці арешту.