Ілюстрація REUTERS

Президент України Володимир Зеленський підписав закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання відпустки усиновлювачам при всиновленні дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування" (№ 6350).

Відеозапис підписання президентом документу розміщено на сторінці команди Зеленського у Facebook.

Читайте такожЗеленський перетворив АП в Офіс президента: будуть скорочення і реорганізація

Відео дня

«Пане президенте, дозвольте вас попросити підписати перший закон у своєму житті. Цей закон прийнятий 30 травня 2019 року, за нього проголосували 248 народних депутатів, він встановлює нові правила надання відпусток працівникам у зв’язку з усиновленням дитини», - заявив глава Адміністрації президента Андрій Богдан і передав закон Зеленському на підпис.

Президент відповів: «Добре». Після цього він поставив підпис під документом.

Як повідомляв УНІАН, 30 травня Верховна Рада України ухвалила закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання відпустки усиновлювачам при усиновленні дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування" (№ 6350).

Законом передбачено, що працівникам, які всиновили дитину з числа дітей-сиріт або дітей, позбавлених батьківського піклування, надається одноразова оплачувана відпустка у зв’язку зі всиновленням дитини тривалістю 56 календарних днів (70 календарних днів ― при усиновленні двох і більше дітей) без урахування святкових і неробочих днів після набрання законної сили рішенням суду про всиновлення дитини.

Така відпустка надається за умови, що заява про надання відпустки надійшла не пізніше трьох місяців з дня набуття законної сили рішенням суду про всиновлення дитини.

У разі усиновлення дитини (дітей) подружжям зазначені відпустки надаються одному з подружжя на їхній розсуд.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.