Луценко зазначив, що отримана інформація є остаточною для скликання РНБО / фото УНІАН

Одна й та ж особа є керівником кіпрських юридичних кампаній - бенефіціарних власників українського телеканалу NewsOne і російського "Промсвязьбанку".

Про це повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко на сторінці в Facebook.

Луценко зазначив, що через "Промсвязьбанк" відбувається фінансування оборонного замовлення Російської Федерації.

Відео дня

Читайте такожПровокація Медведчука: навіщо Кремлю і проросійським силам в Україні знадобився телеміст між "Росія 24" і "NewsOne"

"СБУ та ГПУ здобуто інформацію про те, що одна й та ж фізична особа є керівником кіпрських юридичних кампаній - бенефіціарних власників українського телеканалу "Ньюз Ван" та російського ПАТ "Промсвязьбанк", який є уповноваженим банком для фінансування та обслуговування державного оборонного замовлення країни- агресора", – йдеться в повідомленні.

Луценко зазначив, що отримана інформація є остаточною для скликання РНБО і введення санкцій проти пов'язаного з тероризмом телеканалу.

"Санкції зокрема передбачають анулювання ліцензій,заборону користування радіочастотним ресурсом України і припинення надання телекомунікаційних послуг і використання телекомунікаційних мереж загального користування", - зазначає генпрокурор.

Як повідомляв УНІАН, телеміст між російським пропагандистським телеканалом "Росія 24" і українським NewsOne був запланований на 12 липня.

Президент України Володимир Зеленський назвав анонсований телеміст дешевим піар-ходом перед парламентськими виборами, щоб розділити українців на два табори.

Сьогодні телеканал NewsOne повідомив про скасування анонсованого раніше телемосту з російським телеканалом "Росія 24".