У Києві протестують біля будівлі СБУ / фото facebook/sternenko

У Києві активісти пікетували будівлю СБУ з вимогою притягнути до відповідальності голову політради партії «Опозиційна платформа - За життя» Віктора Медведчука, якого вони звинувачують у співпраці з Росією.

Читайте такожНацрада з телебачення не довела зв’язку Медведчука з телеканалами "112", NewsOne та ZIK

Про це один з організаторів акції, керівник НГО "Небайдужі" Сергій Стерненко повідомив на своїй сторінці у Facebook і розмістив фото з акції.

Відео дня

«Під 112 не ходили, щоб не наражати людей на небезпеку, і щоб Медведчук не влаштував новий теракт. Вимога одна і дуже проста — Медведчук має сидіти. За державну зраду. За роботу на окупантів. За дружбу з терористами», - написав Стерненко.

Пікетувальники перекривали одну смугу руху на дорозі й розгорнули банер з написом: «Нахіба нам СБУ?». Також деякі активісти запалили фаєри та димові шашки.

На акції виступив сам Стерненко, який заявив, що активісти обурені намірами телеканалу «112 Україна», який, за його словами, належить Медведчуку, показати фільм Олівера Стоуна "Нерозказана історія України". Він нагадав, що активісти планували пікетувати будівлю телеканалу, але вночі її обстріляли з гранатомета, і, щоб не наражатися на небезпеку, акцію перенесли під СБУ.

Також, за словами Стерненка, активісти вимагають притягнути Медведчука до кримінальної відповідальності за пособництво РФ у веденні війни проти України.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 13 липня, вночі у Києві невідомі обстріляли з гранатомета будівлю телеканалу "112 Україна". У поліції подію кваліфікували як терористичний акт та оголосили про проведення спецоперації із затримання стрільця.

На початку липня телеканал "112 Україна" анонсував показ фільму Олівера Стоуна "Нерозказана історія України" як "документальну стрічку, присвячену подіям в нашій країні, починаючи з 2013 року і донині". 

Нацрада з телерадіомовлення заявила, що здійснюватиме моніторинг анонсованого показу фільму і за наявності порушень норм законів "Про телебачення і радіомовлення" і "Про інформацію" ініціюватиме позапланову перевірку мовника і застосування відповідних санкцій, які передбачені законодавством.