uacrisis.org

17 липня Печерський районний суд поставив, що нардепи повинні спростувати свої недостовірні заяви під час виступів у парламенті про те, що Гречківський не міг бути обраним до Вищої ради правосуддя.

Нардепи активно виступали напередодні з'їзду адвокатів України, який 15 лютого мав обрати 2 адвокатів членами Вищої ради правосуддя. Гречківський був кандидатом на цю посаду.

Нардепи називали незаконним можливе обрання Гречківського в ВРП, давали персональні негативні оцінки його діяльності як адвоката, а також звинувачували Гречківського в кримінальних правопорушеннях, хоча у справі проти нього вже був постановлено виправдувальний вирок.

Відео дня

Зокрема, суд визнав недостовірною інформацію, яку озвучив Лубинець 5 лютого 2019 року в ефірі парламентського телеканалу "Рада", назвавши Гречківського корупціонером і "горе-юристом", який не може бути обраний до ВРП.

Суд зобов'язав депутата спростувати звинувачення протягом 15 днів після набрання законної сили рішенням суду, під час брифінгу в кулуарах парламенту. Лубинець повинен оголосити резолютивну частину рішення суду, не допускаючи власних коментарів.

Також суд визнав недостовірною і такою, яка порушує честь, гідність і ділову репутацію інформацію, яку озвучив Курячий під час пленарного засідання Верховної Ради 8 лютого.

Зокрема, нардеп заявив, що Гречківський у порушення Конституції намагається обратися членом ВРП, щоб уникнути проблем з законом.

Суд зобов'язав Курячого спростувати всі звинувачення на адресу члена ВРП на наступному після вступу в силу рішення суду пленарному засіданні парламенту. Нардеп повинен зачитати резолютивну частину рішення Печерського суду в трансляції телеканалу «Рада», не допускаючи власних коментарів.

Крім цього, суд стягнув з нардепів по 2 305 гривень судового збору.

Дане рішення може бути оскаржено в апеляційній інстанції.

Гречківський виграв репутаційні позови проти нардепів Курячого і Лубинця
Гречківський виграв репутаційні позови проти нардепів Курячого і Лубинця

Нагадуємо, Павло Гречковський обраний до Вищої ради правосуддя з'їздом адвокатів України від 15 лютого 2019 року. Напередодні з'їзду проти Гречківський заявив, що проти нього організована інформаційна кампанія, щоб змусити його зняти свою кандидатуру.

Конституційний суд відмовився розглядати подання народних депутатів щодо 131 статті Конституції, яка встановлює порядок формування Вищої ради правосуддя.