Дейнеко обіцяє жорстку боротьбу із контрабандою / фото УНІАН

Голова Державної прикордонної служби Сергій Дейнеко обіцяє звільняти всіх працівників окремих підрозділів у разі доведення їх причетності до контрабанди.

Про це Дейнеко сказав під час відеоселекторної наради з керівниками регіональних управлінь та прикордонних загонів, повідомляє прес-служба ДПСУ.

Читайте такожСША нададуть Україні два прикордонних катери

Відео дня

«Затримання в пунктах пропуску свідчать про те, що злочинні елементи не полишають спроб незаконно перемістити товари», - сказав він.

За словами Дейнеко, у разі доведення причетності до протиправної діяльності особового складу чи унеможливлення викорінення сталих схем, може бути прийняте принципове рішення про заміну 100% персоналу окремих підрозділів.

«За всіма фактами проводитимуться службові розслідування, і винні особи притягуватимуться до відповідальності, а у разі доведення корупційної складової будуть поінформовані правоохоронні органи. При цьому, наголошу, що з фігурантами розслідувань проводитимуться заходи з використанням поліграфу», - зауважив Дейнеко.

Він вимагає від керівників всіх рівнів активізувати всі наявні ресурси на боротьбу з контрабандою та викривати осіб і канали протиправної діяльності.

Голова Держприкордонслужби зазначив, що особисто раптово перевірятиме ділянки різних прикордонних підрозділів, аби «переконатися, чи не вводять в оману керівники на місцях, доповідаючи про стан охорони державного кордону». При цьому він додав, що у разі підтвердження фактів протиправної діяльності чи порушення режиму охорони кордону, вони нестимуть всю повноту відповідальності.

Голова Держприкордонслужби акцентував увагу на викритті спроб переміщення товарів у пунктах пропуску, особливо на західній ділянці кордону.