РФ може повторити долю Радянського Союзу / фото УНІАН

У Російській Федерації можуть дуже швидко відбутися події, які приведуть до її розпаду, вважає український журналіст Дмитро Гордон.

Читайте такожКремль контролює насильство на Донбасі і має припинити агресію – посольство США

"Може статися в Росії щось, що призведе до її розпаду? Може. Я питав у Венедіктова (Головний редактор радіостанції "Ехо Москви" Олексій Венедіктов, - ред.), чи може Росія розпастися. Він відповів: "Може. І Україна може", - зазначив Гордон під час чату в «Главреді».

Відео дня

Журналіст припускає, що Україна може розвалитися навіть швидше Росії, тому що вона слабка.

"Росія все-таки сильніше: у неї потужна армія, багато грошей, на неї просто з неба сипляться нафтодолари. Плюс – там давня традиція державності", – зазначив він.

Гордон вважає, що президент РФ Володимир Путін хоче підточити Україну зсередини, в тому числі за допомогою своєї "п'ятої колони", для того, щоб показати світові її неспроможність як держави.

Водночас журналіст нагадав про стрімкі події 1991 року, які призвели до розпаду СРСР.

"Все в світі відбувається стрімко. Хто на початку 1991 року міг сказати, що в грудні червоний прапор Союзу Радянських Соціалістичних Республік над Кремлем поповзе вниз, і цей величезний монстр припинить існування? Ніхто не міг сказати. А сьогодні все в світі відбувається набагато швидше. Потоки інформації досягають людей швидше. Тому можливо взагалі все. Тому я вірю, що завтра може не стати Російської Федерації як єдиної держави, як і вірю в те, що ми самі завтра можемо опинитися в державі під назвою Київ. Все може бути", - підсумував журналіст.

Раніше американський офіцер спрогнозував розпад Росії у випадку гонки озброєнь. За його словами, РФ не здатна конкурувати в гонці озброєнь з США і тим більше з НАТО.