За словами Нестора Шуфрича, партія вже направила офіційні пропозиції щодо зайняття тих чи інших посад / фото прес-служби Нестора Шуфрича

Політична сила «Опозиційна платформа – За життя» направила офіційну пропозицію щодо свого керівництва у трьох комітетах Верховної Ради України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це в коментарі журналістам перед початком засідання підгруп Підготовчої депутатської групи повідомив новообраний депутат від «ОПЗЖ» Нестор Шуфрич.

Читайте такожУ «Слузі народу» розповіли про наміри забрати майже всі комітети в Раді«Наша політична сила направила офіційну пропозицію участі у керівництві, а саме на посади голів у трьох комітетах, які нам і покладені згідно із законом про регламент і законом про комітети Верховної Ради. А саме, це питання прав людини, реінтеграції Донбасу, національних меншин і міжнаціональних відносин. Також Комітет свободи слова та Комітет соціальної політики та ветеранів», – сказав він.

Відео дня

Крім того, підкреслив Шуфрич, «ОПЗЖ» направила окрему пропозицію про зайняття її представником посади віце-спікера парламенту.

«Це була ініціатива «Слуги народу». Ми відповіли на неї. Ми підтвердили, що готові надати кандидатуру на посаду віце-спікера», – зазначив депутат.

На питання, чия це кандидатура, він не назвав конкретних прізвищ, лише зазначив, що «якщо буде цю пропозицію озвучено конкретно нашій політичній силі, то ми, безумовно, визначимося з кандидатурою».

«Сьогодні претендують на цю посаду представники «Опозиційної платформи – За життя» та представники... «Європейської солідарності»», – наголосив Шуфрич.

Говорячи про сьогоднішню роботу підгруп Підготовчої депутатської групи, він висловив думку, що сьогодні навряд чи завершиться розгляд питання щодо конкретних кадрових призначень у комітетах парламенту, зокрема в їх керівництві.

Як повідомляв УНІАН, в «Європейській солідарності» хочуть зайняти 11 керівних посад у комітетах парламенту.