Рада завтра має розглянути низку важливих законопроектів / фото УНІАН

Завтра у Верховній Раді планується ухвалення низки законопроектів, принаймні, в першому читанні.

Як передає кореспондент УНІАН, про це журналістам після зустрічі депутатів від партії “Слуга народу” з президентом сказав новообраний депутат Сергій Швець.

Читайте такожНа зустрічі "Слуги народу" із президентом були присутні Гончарук і Рябошапка

Відео дня

“Завтра після формальних процедур... ми будемо ухвалювати цілу низку законів. Принаймні, в першому читанні”, - зазначив він.

Швець розповів про законопроекти, які завтра планується розглядати. “Точно це буде, насамперед, те, що обіцяв і президент, і політична партія “Слуга народу”. Це буде скасування депутатської недоторканності... Крім того, запланований розгляд закону про запровадження процедури імпічменту президента”, - зазначив новообраний депутат.

Також Швець відзначив необхідність розгляду законопроекту про відповідальність депутата за прогули, “недосконалу роботу”, а також питання щодо механізму відкликання депутатів і їхньої відповідальності перед виборцями.

Швець також зауважив, що планується розгляд питання щодо скорочення кількості депутатів до 300.

На уточнення, чи все це розглядатиметься вже завтра, він сказав: “Принаймні, сьогодні про це йшлося”.

Швець також відзначив, що є пропозиція скасувати фінансування політичних партій, які не пройшли до парламенту, але отримали певну кількість голосів виборців. Також планується внесення змін до законодавства, що стосується концесій, допуску приватного сектору в космічну галузь.