Руслан Рябошапка готовий стати наступним генеральним прокурором / фото facebook.com/ze2019official

Заступник глави Офісу президента Руслан Рябошапка заявив про готовність очолити Генеральну прокуратуру України та очікує, що Верховна Рада сьогодні ухвалить рішення щодо реформування цього органу.

Читайте такожРуслан Рябошапка: основні факти з життя головного претендента на крісло генпрокурораЯк передає кореспондент УНІАН, про це він повідомив у коментарі журналістам у Києві.

Відповідаючи на питання, чи готовий він очолити Генпрокуратуру, Рябошапка відповів: «Якщо президент сказав «так», то ми будемо це робити, швидко та якісно».

Відео дня

Також у відповідь на питання щодо того, коли очікувати на реформування Генпрокуратури, він заявив: «Думаю, що сьогодні… можемо ввечері про це поспілкуватись».

Крім того Рябошапка зауважив, що до прийняття офіційного рішення відносно реформи цього правоохоронного органу він не може нічого коментувати.

Як повідомляв УНІАН, 23 липня президент України Володимир Зеленський заявив, що розглядає кандидатуру заступника керівника Офісу президента Рябошапки на посаду генпрокурора. 

29 серпня Юрій Луценко написав заяву про відставку з посади генерального прокурора України.