Зеленський заявив про спільну позицію з Дудою щодо посилення Євросоюзом санкцій проти РФ через її відмову виконати Мінські угоди / фото president.gov.ua

Президент Польщі Анджей Дуда заявляє, що санкції щодо РФ мають зберігатися, і Україна має повернути собі територіальну цілісність, яка існувала до 2014 року.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Дуда сказав на спільній з президентом України Володимиром Зеленським прес-конференції у Варшаві.

Читайте такожПольща відзначатиме річницю Другої світової: із Зеленським та без Путіна

Відео дня

"Ми вважаємо, що політика санкцій має бути продовжена. Бо це найбільш мирний спосіб змусити державу дотримуватися стандартів міжнародного права. Сьогодні ці стандарти не дотримуються. …Я запевнив пана президента, що він може розраховувати на мою підтримку щодо суверенітету України, я запевнив, що завжди тут моя позиція буде однозначна – Україна мусить повернути територіальну цілісність, яку мала до 2014 року. Ми називаємо речі на ім'я. Територія України окупована. Крим, Донбас має повернутися до повного контролю України", - наголосив Дуда.

У свою чергу Володимир Зеленський заявив про спільну позицію з президентом Дудою щодо посилення Євросоюзом санкцій проти РФ через її відмову виконати Мінські угоди.

«Наша спільна та принципова позиція – без повного виконання Мінських домовленостей, без відновлення територіальної цілісності України в міжнародно визнаних кордонах, санкції ЄС можуть переглядатися лише в сторону їх посилення, а не навпаки», - заявив він.

Як повідомляв УНІАН, Зеленський відвідує Польщу на запрошення президента цієї країни Анджея Дуди. Візит триватиме два дні.