У Порошенка вважають роботу в парламенті поважною причиною для неявки на допит до ДБР / УНІАН

Екс-президент України Петро Порошенко 3 вересня не прийшов у призначений час на допит до Державного бюро розслідувань (ДБР). Його планували допитати як свідка у справі про видання одного з указів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це журналістам повідомив адвокат екс-президента Ігор Головань, після того як вийшов з будівлі ДБР.

Читайте такожПорошенко заявив про готовність пройти допит на поліграфі в прямому ефіріЗа його словами, слідчі ДБР не надали жодних роз'яснень ні йому, ні Порошенку, з приводу якого саме зловживання його викликають, і відмовилися надати перелік питань.

Відео дня

Однак Головань зазначив, що в порядку зазначено, що Порошенко викликають на допит як свідка.

«Сьогодні йшлося, наскільки ми змогли зрозуміти з порядку денного, про видання одного з указів. Ми поставили питання письмово слідчим ще 15 серпня, щоб вони роз'яснили суть кримінального провадження. Відповіді ми не маємо», – сказав адвокат.

На питання журналістів, чи з'явиться сьогодні на допит Порошенко, він відповів: «Я думаю, що ні».

«Є таке формулювання «поважна причина». Ми вважаємо, що робота в парламенті – це поважна причина. Ми впевнені, що слідчі з нами погодяться», – зазначив Головань.

Як повідомляв УНІАН, ДБР у цілому розслідує 12 кримінальних проваджень, у яких фігурує Порошенко.

25 липня екс-президент дав свідчення слідчим ДБР по справі про купівлю-продаж заводу «Кузня на Рибальському».

12 серпня Порошенко був на допиті у ДБР як свідок по кримінальному провадженню щодо можливого ухилення від сплати податків та подальшої легалізації доходів під час купівлі-продажу ТОВ «Телеканал «Прямий». Після цього директор ДБР Роман Труба допустив, що наступний допит Порошенка буде проведено із застосуванням поліграфа. Екс-президент відповів, що не довіряє ДБР, але готовий пройти поліграф в ефірі каналу «Прямий».

3 вересня в ДБР повідомили, що о 14:00 відбудеться допит Порошенка, однак не уточнили, з якого приводу.