Олексій Гончарук / REUTERS

Кабінет міністрів України направив до Офісу президента подання про звільнення Віталія Кличка з посади голови Київської міської державної адміністрації.

Як передає кореспондент УНІАН, про це прем'єр-міністр України Олексій Гончарук повідомив під час брифінгу після засідання уряду.

Читайте такожКабмін звільнив Супрун із посади заступника міністра охорони здоров'я

Відео дня

"Ми звернулись з поданням до Офісу президента про звільнення пана Кличка з посади, яку він зараз обіймає (голова КМДА) і призначили народного депутата, яка буде представляти інтереси уряду в новому парламенті", - заявив він.

Як повідомляв УНІАН, 24 липня керівник Офісу президента України Андрій Богдан направив міністру Кабінету міністрів лист з проханням щодо подання на звільнення Кличка з посади голови КМДА.

"Відповідно до закону "Про місцеві державні адміністрації", керівники місцевих державних адміністрацій призначаються президентом України за поданням прем'єр-міністра на строк повноважень президента", - наголосив тодішній заступник керівника Офісу президента Руслан Рябошапка.

Він нагадав, що Кличка було призначено на посаду голови КМДА тодішнім президентом України Петром Порошенком у червні 2014 року. "Відповідно, прем'єр-міністр повинен виконати вимогу закону і внести подання про звільнення голови Київської міської державної адміністрації", - підкреслив Рябошапка.

Кличко вважає антиконституційними дії з позбавлення його повноважень голови КМДА.

28 серпня у прес-службі Кличка повідомили, що народні депутати Верховної Ради VIII скликання від різних фракцій звернулись до КСУ із конституційним поданням щодо надання офіційного тлумачення Основного Закону у частині здійснення місцевого самоврядування і державної влади в столиці.

Сьогодні, 4 вересня, уряд схвалив подання про звільнення Кличка з посади голови КМДА.