Сьогодні Кабмін схвалив подання про звільнення Кличка / kiev.klichko.org

Мер Києва Віталій Кличко заявляє, що братиме участь у будь-яких виборах міського голови столиці, як чергових, так і дострокових у разі їхнього оголошення.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Кличко сказав на прес-конференції.

На запитання, чи балотуватиметься він на виборах Київського міського голови, Кличко відповів: "Я буду балотуватись на наступних виборах, тому що маю реалізувати багато проектів і змін, які ми розпочали".

Відео дня

Водночас перед цим запитанням пролунало подібне щодо дострокових виборів, на яке Кличко відповів: "Якщо будуть дострокові вибори Київського міського голови, ми будемо обирати людину, яка нічого не значить, яка нічого не вирішує. Для чого нам обирати Київського міського голову, якщо у нього немає ніяких повноважень? Він може обіцяти перетворення, презентувати програму, але важелів для реалізації цього у нього не буде. Питання: а для чого нам тоді вибори міського голови?".

Як повідомляв УНІАН, 24 липня керівник Офісу президента України Андрій Богдан направив міністру Кабінету міністрів Олександру Саєнко лист з проханням про подання на звільнення Кличка з посади голови КМДА.

Читайте такожКличко назвав "антиконституційною" спробу звільнити його з посади голови КМДА

"Згідно закону "Про місцеві державні адміністрації", керівники місцевих державних адміністрацій призначаються президентом України за поданням прем'єр-міністра України на строк повноважень президента", - зазначив заступник голови Офісу президента Руслан Рябошапка.

Він нагадав, що Кличко був призначений на посаду голови Київської міськдержадміністрації тодішнім президентом України Петром Порошенком у червні 2014 року. "Відповідно, прем'єр-міністр повинен виконати вимоги закону і внести подання про звільнення голови Київської міської державної адміністрації", - підкреслив Рябошапка.

Кличко вважає антиконституційними дії щодо позбавлення його повноважень голови КМДА. Він підготував звернення до Конституційного суду щодо суміщення посад мера Києва і голови Київської міської державної адміністрації.

У середу, 4 вересня, Кабінет міністрів України схвалив подання про звільнення Віталія Кличка з посади голови Київської міської державної адміністрації.