УНІАН

Російський президент Володимир Путін наголосив, що заяви президента України Володимира Зеленського про те, що партія Віктора Медведчука «Опозиційна платформа - за життя» отримує закордонне фінансування - це «переслідування опозиції».

Як передає власний кореспондент УНІАН у РФ, про це Путін сказав на Східному економічному форумі у Владивостоку.

Читайте також"Буде масштабним": Путін зробив заяву щодо обміну полоненими між РФ та Україною

Відео дня

Зокрема, Путін заявив, що такої заяви не бачив, але «якщо вона була - це означає, що чинна на сьогодні влада в Києві ризикує наступити на ті самі граблі, на які наступало колишнє українське керівництво в особі колишнього президента пана Порошенка».

«Якщо сьогоднішня влада розпочне з переслідування опозиції - то нічого доброго з цього не вийде. Наскільки я собі уявляю, а це так і є - це парламентська опозиція, що має за собою довіру значної кількості виборців і підтверджена під час демократичних виборів і голосування», - сказав Путін.

На його думку, було б дивно, якби розпочалося «якесь закручування гайок у цьому сенсі».

Він підкреслив, що представники цієї партії «не бігають по площах, не вимагають неможливого, працюють в рамках Конституції України, в рамках чинного закону».

«Було б великою помилкою, якби робилися спроби заважати реалізації їх конституційних прав», - сказав Путін.

Як відомо, 31 серпня президент Володимир Зеленський в інтерв'ю на телеканалі "1+1" у програмі "100 днів президента України" заявив про наявність інформації про обсяги і джерела фінансування партії «Опозиційна платформа - За життя» та телеканалів, пов'язаних з її представниками, і це стане «дуже гучною історією».

«Партія Медведчука, там є ще велике питання, це його партія, або там тимчасове об'єднання і хто вони такі. Є велике питання, звідки у них гроші на фінансування партії, звідки гроші на фінансування каналів. У нас є відповіді - обсяги кеша (готівки - УНІАН), звідки і з якої країни вони все це отримують. І це буде дуже гучна історія, яка дуже погано закінчиться», - заявив Зеленський.