Полозов прокоментував слова захисника Януковича / фото УНІАН

Координатор групи адвокатів звільнених українських моряків Микола Полозов прокоментував заяву захисника заочно засудженого в Україні екс-президента Віктора Януковича про плани повернутися на батьківщину.

Полозов назвав такий намір «мудрим рішенням».

«Те, що Янукович збирається повернутися в Україну це, безумовно, розумне рішення з його боку. Сидіти 13 років в Україні набагато краще, ніж в Ростовській області», – написав адвокат на своїй сторінці в Twitter.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, раніше адвокат Януковича Віталій Сердюк після засідання в Апеляційному суді Києва заявив, що його підзахисний готовий повернутися в Україну.

Довідка УНІАН. 24 січня 2019 року Оболонський райсуд Києва заочно визнав Януковича винним у державній зраді і пособництві у веденні агресивної війни, засудивши його до 13 років позбавлення волі. Разом з тим суд не визнав доведеною провину екс-президента в посяганні на територіальну цілісність України.

Янукович не брав участі в судовому процесі. Після втечі з України в лютому 2014 року він проживає в Росії.

Прокурори просили суд засудити Януковича до 15 років позбавлення волі. Від оскарження вироку прокуратура відмовилася.

Захисники екс-президента назвали рішення суду необґрунтованим та прийнятим під тиском. На вирок Януковичу адвокати подали кілька апеляційних скарг.

13 вересня Апеляційний суд Києва розпочав розгляд скарги адвокатів на вирок.