Не всі викривачі корупціонерів отримуватимуть винагороду / ua.news

Згідно з законопроектом про викривачів корупції, на грошову винагороду можуть претендувати лише ті, хто викрив топ-корупціонерів.

Про це заявила народна депутатка від фракції «Слуга народу» Галина Янченко, пише Громадське.

Читайте такожЗаконопроект щодо викривачів корупції містить низку прогресивних новел для реального захисту і мотивації – експерт«Якщо ви працюєте, наприклад, в якійсь державній установі чи на державному підприємстві чи в іншій сфері, і ви тривалий час спостерігаєте корупцію, вам відомі конкретні факти і прізвища, можливо, якісь документи, на суму понад 10 мільйонів гривень і ви повідомляєте про це в правоохоронні органи, то ви матимете право на низку привілеїв. Це юридичний захист, це надання адвоката, це, за потреби, надання охорони викривачу і членам сім’ї, а також грошова винагорода у межах 10% (від викритої суми)», – пояснила депутатка.

Відео дня

Вона наголосила, що основна проблема, з якою стикаються викривачі, – це ризик втратити роботу і мати проблеми з подальшим працевлаштуванням.

«Важливо, щоб ця грошова винагорода була достатньо велика, щоб з одного боку мотивувати викривачів, а з іншого боку – гарантувати, що у них будуть засоби для існування на кілька років, поки вони шукають роботу», – наголосила Янченко.

Як раніше повідомляв УНІАН, Верховна Рада ухвалила президентський законопроект про заохочення викривачів корупції.