Після зустрічі антикорупціонерів з президентом, "НАБУ в середньому раз у три дні комусь оголошує підозру" / Фото nabu.gov.ua

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) вже передало до новоствореного Вищого антикорупційного суду п’ять обвинувальних актів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це журналістам повідомив директор НАБУ Артем Ситник.

Читайте такожАнтикорупційний суд відмовився розглядати "диктаторські" закони

Відео дня

Він зазначив, що за попередньої влади робота НАБУ блокувалася судами, Генеральною прокуратурою та іншими правоохоронними органами. Він навів приклад, коли деякий час судді Солом’янського районного суду Києва не виходили на роботу, щоб не розглядати клопотання про обрання запобіжного заходу колишньому керівнику Державної фіскальної служби Роману Насірову.

Разом з тим Ситник наголосив, що останніми місяцями робота НАБУ пожвавилася, а такого спротиву та саботажу, як раніше, з боку правоохоронних органів і судів немає.

Особливу надію Ситник покладає на співпрацю з новоствореним Вищим антикорупційним судом. Він поінформував, що до нього вже передано 5 обвинувальних актів. «Але хочу сказати, що після зустрічі мене і Холодницького (керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури – УНІАН) з президентом у травні, ми в середньому раз у три дні комусь оголошуємо підозру. Тобто, робота дуже пожвавилася, і я думаю, що в Антикорупційному суді справ буде дуже багато», - прогнозує Ситник.

Як повідомляв УНІАН, Верховна Рада 7 червня 2018 року ухвалила президентський закон про Вищий антикорупційний суд. Законом встановлюється, що Вищий антикорупційний суд є постійно діючим вищим спеціалізованим судом у системі судоустрою України.

11 квітня цього року судді Вищого антикорупційного суду та Апеляційної палати Вищого антикорупційного суду склали присягу.

7 травня головою Вищого антикорупційного суду було обрано суддю Олену Танасевич, її заступником - суддю Євгена Крука.

18 вересня Верховна Рада ухвалила закон про внесення зміни до закону «Про Вищий антикорупційний суд» (щодо початку роботи суду). Ним передбачено, що Вищий антикорупційний суд зосередиться виключно на справах топ-корупції.