Руді Джуліані / REUTERS

Курт Волкер на посаді спеціального представника Держдепартаменту США з питань України обговорював з адвокатом президента США Дональда Трампа Руді Джуліані зустріч з помічником президента України Володимира Зеленського Андрієм Єрмаком.

Про це повідомляє "Голос Америки".

Під час інтерв'ю на каналі Fox News Джуліані продемонстрував, як він стверджує, частину його листування з Волкером. З листування стає відомо, що Волкер обговорював з особистим адвокатом Трампа українську тему і допомагав зв'язатися з людьми в адміністрації Зеленського.

Відео дня

Читайте також"Справжній друг України": Данилюк прокоментував відставку Волкера

Зокрема, в повідомленні від 19 липня, Волкер зазначив: "Пан мер, приємно було поснідати вранці. Як ми обговорили, зв'язую вас з Андрієм Єрмаком, який дуже близький до президента Зеленського..."

Відповідно до іншого текстового повідомлення Волкер запропонував Джуліані проконсультувати його про Зеленского і динаміку російсько-українських відносин. Джуліані наполягає, що він діяв від імені Держдепартаменту США.

Джуліані заявив в інтерв'ю, що Держсекретарю Майку Помпео, якого Конгрес зобов'язав надати документи в цій справі, немає про що хвилюватися, оскільки його підлеглі "не зробили нічого поганого". Він додав, що Помпео знав про його спілкування з Волкером.

Джуліані також сказав, що йому "дуже шкода" за те, що сталося з Волкером і відкинув припущення, що саме Волкер може бути автором скарги, поданої в рамках програми захисту викривачів корупції.

Як повідомляв УНІАН, 28 вересня стало відомо, що спеціальний представник Державного департаменту США у справах України Волкер подав у відставку.

За даними поінформованих джерел, Волкер подав у відставку наступного дня після оприлюднення скарги американського розвідника, в якій йдеться про те, що президент США Дональд Трамп нібито чинив тиск на президента України Володимира Зеленського.

У цій скарзі згадується і про Волкера.

«Волкер став одним з ключових дійових осіб у скандалі, який стосується скарги розвідника щодо телефонної розмови Трампа і Зеленського. Згідно з документом, Волкер організував зустріч між особистим адвокатом президента США Рудольфа Джуліані, який був зацікавлений у розслідуванні справи Джо і Хантера Байденів в Україні, та радником Зеленського, намагаючись вивести справу Байдена з офіційних переговорів», - зазначається у повідомленні.