Шаройко вже в Україні / фото УНІАН

Незаконно засуджений український журналіст Павло Шаройко був помилуваний у Білорусі і вже повернувся в Україну.

Про це президент України Володимир Зеленський повідомив у Twitter.

фото Telegram Офіс президента

"Іще один український в’язень, журналіст Павло Шаройко, засуджений у Білорусі до 8 років, був помилуваний і вже вдома в Україні", - заявив Зеленський.

Читайте такожУкраїна звільнила білоруського "шпигуна" Юрія Політику за день до зустрічі Лукашенка і Зеленського

Як повідомляв УНІАН, напередодні міністр закордонних справ України Вадим Пристайко анонсував позитивні новини стосовно Шаройка.

Колишній власний кореспондент УНІАН у Білорусі Шаройко був затриманий в Мінську 25 жовтня 2017 року. Його звинуватили в шпигунстві і заявили, що він є кадровим співробітником розвідки України.

Головне розвідувальне управління Міністерства оборони України підтвердило, що Шаройко працював у відомстві на посаді керівника прес-служби і в 2009 році звільнився за станом здоров'я.

23 травня 2018 року стало відомо, що Верховний суд Білорусі засудив Шаройка до 8 років позбавлення волі.

5 жовтня голова КДБ Білорусі Валерій Вакульчик повідомив, що офіційний Мінськ розглядає питання помилування Шаройка. У січні 2018 року його перевели із СІЗО КДБ Білорусі в колонію у Бобруйську.

26 вересня цього року президент Білорусі Олександр Лукашенко висловив готовність найближчим часом на взаємній основі вирішити питання з помилуванням Шаройка та обвинуваченого в Україні білоруського громадянина Юрія Політики.

Сьогодні, 4 жовтня, стало відомо, що Новозаводський районний суд Чернігова звільнив з-під варти Політику, підозрюваного у шпигунстві.