Турчинов прокоментував арешт Пашинського / фото УНІАН

Колишній секретар Ради нацбезпеки та оборони Олександр Турчинов визнав, за 5 років «традиції Печерського суду» не змінились.

Читайте такожУ Харкові організатора теракту в пабі "Стіна" засуджено до 11 років в'язниці

Як передає кореспондент УНІАН, про це Турчинов заявив журналістам, коментуючи рішення Печерського райсуду Києва про обрання колишньому народному депутату Сергію Пашинському запобіжного заходу у вигляді взяття під варту.

Відео дня

“Мені шкода, що традиції Печерського суду не змінилися. Вони якими були за часів Януковича, на жаль, такими і залишилися через 5 років. І я вважаю, що, безумовно, в цьому є провина і колишньої влади”, - сказав Турчинов.

Крім того, він додав, що як представник попередньої влади не боїться арешту чи переслідувань.

“Коли б ми боялися, то не стояли б з вами на Майдані, коли б ми боялись — то 18-20 числа (лютого 2014 року — УНІАН) десь би виїхали і сховалися. Життя нас навчило не боятися”, - сказав Турчинов.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 7 жовтня, Печерський райсуд Києва постановив взяти Пашинського, підозрюваного у заподіянні тяжкого тілесного ушкодження, під варту до 4 грудня.

Пашинського підозрюють у заподіянні громадянину В’ячеславу Хімікусу тяжкого тілесного ушкодження (ч.1 ст. 121 Кримінального кодексу України). Йому загрожує покарання від 5 до 8 років позбавлення волі.

Конфлікт між Пашинським і жителем Васильківщини Хімікусом, в результаті якого Пашинський застосував вогнепальну зброю і поранив Хімікуса, виник 31 грудня 2016 року.

Після того справу щодо їх конфлікту декілька разів то закривали, то знову поновлювали.