Портнов пригрозив продовжити формувати навколо Порошенка кримінальну повістку / фото УНІАН

Екс-заступник глави Адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрій Портнов пригрозив п'ятому президентові України Петру Порошенку в тому, що він наступний розділить долю екс-нардепа Сергія Пашинського, якого сьогодні заарештували за підозрою у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень.

Про це Портнов написав на своїй сторінці в Facebook.

«Петро Порошенко, сподіваюся, Вам зрозуміло сьогоднішнє рішення суду щодо Пашинського. Ми будемо продовжувати формувати навколо Вас кримінальну повістку і пояснювати людям структуру кожного Вашого злочину. Ми будемо робити все, щоб у влади не залишилося іншого виходу і Ви стали наступним клієнтом слідчого ізолятора», - написав Портнов.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, 4 жовтня 2019 року слідчі центрального апарату ДБР оголосили підозру народному депутатау чотирьох скликань Пашинському в заподіянні громадянину тяжкого тілесного ушкодження (ч. 1 ст. 121 Кримінального кодексу України). Йому загрожує покарання від 5 до 8 років позбавлення волі.

Читайте такожТурчинов про арешт Пашинського: за 5 років "традиції Печерського суду" не змінились

31 грудня 2016 року на Київщині стався інцидент між Пашинським і жителем Васильківщини В'ячеславом Хімікусом, в результаті якого Пашинський застосував вогнепальну зброю.

Своєю чергою Хімікус, якому Пашинський прострелив ногу, стверджував, що той порушував правила поводження із зброєю, і куля випадково влучила в ногу, а не в тулуб.

За фактом інциденту поліція відкрила кримінальне провадження за ст. 296 Кримінального кодексу (хуліганські дії). Однак у липні 2017 року Генпрокуратура закрила кримінальне провадження за фактом інциденту між Пашинським та Хімікусом.

Пізніше проти Хімікуса відкрили провадження за підозрою у спробі нападу на народного депутата.

У вересні 2017 року Генпрокуратура повернула Пашинському його пістолет "Глок", який був вилучений після того, як він поранив у ногу беззбройного Хімікуса.