МЗС України / REUTERS

Президент України Володимир Зеленський скоротив перелік посад у сфері зовнішньополітичної діяльності, претенденти на які попередньо погоджуються з главою держави.

Про це йдеться у оприлюдненому указі президента України №740/2019 від 9 жовтня «Про внесення змін до указу президента України від 4 червня 2008 року № 513».

Відповідно до документа, перелік посад, кандидатури на які повинні бути попередньо погоджені з президентом України скорочено до 3 позицій.

Відео дня

Читайте такожЗеленський пообіцяв Трампу призначити компетентного посла України в США

«Установити, що кандидатури на посади першого заступника, заступника міністра закордонних справ України та генерального консула України попередньо погоджуються з президентом України», - зазначено в указі.

Таким чином, з переліку виключено посади: керівника структурного підрозділу Міністерства закордонних справ України, радника-посланника, радника дипломатичного представництва України в іноземній державі, при міжнародній організації, ректора, першого проректора, проректора Дипломатичної академії України при Міністерстві закордонних справ України.

Раніше УНІАН повідомляв, що міністр закордонних справ Вадим Пристайко заявив про погодження з президентом Володимиром Зеленським 20 кандидатур на посади послів України.