Богдана незаконно виключили зі списку БПП  / фото УНІАН

Окружний адміністративний суд міста Києва скасував постанову Центральної виборчої комісії про виключення Андрія Богдана, який нині є керівником Офісу президента, з виборчого списку партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність" у 2016 році.

Про це йдеться на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень.

Зокрема, суд визнав протиправною та скасував постанову Центральної виборчої комісії № 89 від 26 березня 2016 року в частині виключення з виборчого списку партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність" кандидата у народні депутати України в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі на позачергових виборах народних депутатів 26 жовтня 2014 року Андрія Богдана, включеного до зазначеного виборчого списку під №74.

Відео дня

Читайте такожЗеленський розповів, коли звільнить Богдана

Як повідомляв УНІАН, 26 березня 2016 року Центральна виборча комісія виключила з виборчого списку партії "Блок Петра Порошенка" 13 кандидатів у народні депутати.

У ЦВК зазначали, що до Центрвиборчкому "надійшли витяг із протоколу ХІІ позачергового з’їзду партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність" та рішення зазначеного з’їзду цієї партії про виключення кандидатів у народні депутати України в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня 2014 року Богдана А.Й., Маловацького, Малашенкової, Рябикіна, Вовка, Фрідмана, Раупова, Іляшенка, Тарасовця, Ревенка, Бєдового, Лешика, Велімовського з виборчого списку партії "Блок Петра Порошенка".

Відтак, ЦВК виключила з виборчого списку БПП зазначених кандидатів у народні депутати України, включених до нього відповідно під №№ 74, 84, 85, 87, 91, 99, 100, 117, 119, 127, 128, 157, 170.