Марі Йованович / УНІАН

Колишній посол США в Україні Марі Йованович у промові перед законодавцями Конгресу заявила, що звинувачення колишнього генерального прокурора України Юрія Луценка абсолютно фальшиві.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Washington Post.

Читайте такожЙованович назвала свій від'їзд з України прямим результатом тиску Трампа на Держдеп - WP

Відео дня

"Щодо подій під час мого перебування в Україні, я категорично заявляю, що я ніколи ні через себе, ні через інших, прямо чи опосередковано, чи будь-яким іншим способом не просила будь-якого уряду чи урядового чиновника в Україні (або в інших місцях) утримуватися від розслідування або переслідування фактичної корупції. Як пан Луценко, колишній генеральний прокурор України нещодавно визнав, згадка про те, що я створила або поширила список "непереслідуваних", є абсолютно фальшивою - це історія, від якої сам пан Луценко, з тих пір відступив", - йдеться у промові Йованович.

Як повідомляв УНІАН, на початку березня генпрокурор Луценко в інтерв'ю Hill.TV заявив, що під час першої після призначення на посаду зустрічі з послом США Марі Йованович, вона нібито передала йому список осіб, проти яких не можна проводити розслідування. Крім цього, Луценко поскаржився, що його відомство не отримало 4 мільйони доларів, які США повинні були виділити в якості підтримки.

Згодом Луценко визнав, що посол США Марі Йованович не передавала йому "список недоторканих" осіб, про що він заявляв раніше.