Арахамія заявив про свідка у справі щодо хабара "Слугам народу" / фото УНІАН

Голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія обіцяє на завтра в прямий ефір телеканалу «1+1» запросити свідка, який підтвердить, що депутатам від «Слуги народу» пропонували гроші за голосування в парламентському комітеті.

Про це Арахамія заявив в коментарі журналістам.

«Завтра канал «1+1» запросив мене в «Право на владу», і я туди приведу одного свідка, який на сцені прямо чи в ефірі дасть свідчення про цих 30 тисяч доларів», - сказав він і додав, що це «свідок того, що гроші пропонували».

Відео дня

Арахамія наголошує, що «це - не шоу», а бажання показати, що нерідко депутатів з фракції намагаються підкупити. «Спочатку ми почули сигнали - один депутат до мене підійшов і каже, що «мені тут якісь люди пропонують 25 тисяч доларів , що я там вийду чи утримаюсь від голосування. Зафіксували ми це. Потім інший підійшов і каже: «А мені 30 пропонують», - повідомив лідер фракції.

Він наголосив, що «ці сигнали ми передамо в правоохоронні органи».

Водночас Арахамія закликав політиків, які повідомляли йому про такі факти, оприлюднити цю інформацію.

«У нас немає прямих доказів, бо інакше вже була б інша розмова, і не з журналістами, а з НАБУ», - запевнив лідер фракції.

Читайте також"Слугу народу" Шевченка можуть виключити з фракції за участь у ток-шоу на росТБ (відео)

«Що зараз відбувається, на мою думку, є нові парламентарії, молоді, а їх завжди намагаються всунути в якісь шкурняки та схеми старі парламентарії, які кажуть: «Треба так. А ти не розумієш, ти ж недосвідчений, ми тебе навчимо», - додав Арахамія.

Він переконаний, що тим депутатам, які намагаються підкуповувати своїх колег, «треба надавати по руках». Водночас Арахамія відмовився називати, хто з депутатів пропонував колегам із «Слуги народу» гроші.

Як повідомляв УНІАН, 22 жовтня колишній віце-прем'єр-міністр Павло Розенко у Facebook написав, що нібито в Офісі президента підозрюють 11 народних депутатів від «Слуги народу» в отриманні 30 тисяч доларів (кожному) за голосування на засіданні Комітету Верховної Ради проти одного з антикорупційних законопроектів. При цьому, за даними екс-посадовця, Офіс вимагає від депутатів пройти опитування на детекторі брехні.

Цю інформацію підтвердив народний депутат від «Слуги народу» Олександр Дубінський, який також написав у Facebook, що Офіс президента «дійсно наполягає на тому, щоб всі депутати партії в фінансовому комітеті Ради пройшли детектор брехні».

«Причина - звернення в ОП декількох депутатів, яким не сподобалося голосування членів комітету, де було ухвалено рішення про знищення монополії на оціночну діяльність і т.зв. «площадок Яценко» + демонополізацію ринку держзакупівель через систему Prozorro, а також зниження цін на участь у торгах + забезпечення прозорої роботи СЕТАМ/АРМА», - написав депутат.

При цьому Дубінський зазначив, що у фракції навіть «готові звинуватити колег в отриманні хабарів за голосування».

Він стверджує, що як член цього комітету готовий пройти опитування на поліграфі, але вважає, що в такому випадку «детектор брехні повинні пройти і співробітники Офісу президента, і депутати, які є серед авторів найскандальніших законопроектів цього скликання, які викликають в залі підозру в можливій корупції».

При цьому Дубінський назвав 8 законопроектів, які викликають запитання в цьому контексті.

23 жовтня президент України Володимир Зеленський заявив, що всі члени Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики повинні пройти перевірку на детекторі брехні щодо можливого отримання грошей за голосування в комітеті.

У свою чергу перший заступник голови фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко повідомив, що фракція ще не обговорювала питання про перевірку депутатів на поліграфі. Пізніше голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія заявив, що проходитиме сьогодні перевірку на поліграфі разом з депутатом з цієї ж фракції Олександром Дубінським.