Facebook

Як повідомили УНІАН у прес-службі Ради національної безпеки та оборони, за словами Турчинова, «щоб уникати штучно створених інцидентів є тільки один шлях - прискорити перехід справжніх патріотів до лав нашої армії».

Як сказав Турчинов, після травневих свят залишається достатньо високою небезпека зриву Росією Мінських домовленостей та відновлення активних бойових дій російсько-терористичними угрупованнями.

«У цих умовах ми повинні все зробити для зміцнення нашої оборони та посилення бойового потенціалу української армії», - заявив Турчинов і наголосив, що, як рік тому, так і зараз добровольці були і є головною рушійною силою в системі захисту України.

Відео дня

Читайте такожУ Порошенка спростували наміри десантників ЗСУ роззброїти бійців "Правого сектору"

«Рік тому саме вони взяли на себе удар ворога, давши можливість відродити зруйновану зрадниками армію, а сьогодні в лавах Збройних сил та Нацгвардії захищають країну на східних рубежах», - зазначив він.

Секретар РНБО наголосив, що для перемоги над ворогом потрібна єдина, монолітна, професійно навчена, добре озброєна та керована з єдиного центру армія.

«Саме тому всі патріоти, зокрема, і з «Правого сектору», хто готовий зі зброєю в руках захищати Україну, прийняли рішення приєднатися до складу наших ЗСУ та Національної гвардії», - сказав він.

Турчинов зауважив, що найбільш підготовлені бійці йдуть до розвідувальних підрозділів та десантно-штурмових батальйонів.

«Для того, щоб уникати штучно створених інцидентів, є тільки один шлях - прискорити перехід до лав нашої армії справжніх патріотів, готових захищати країну не в інтернет-просторі або на мітингах, а на фронті», - підкреслив Турчинов, зазначивши, що цьому процесу немає альтернативи, і військове керівництво разом з лідерами патріотичних рухів повинні повністю цьому сприяти, «знявши будь-які бюрократичні обмеження та зволікання на цьому шляху».