Айварас Абромавичюс / фото УНІАН

Керівник державного військово-промислового концерну "Укроборонром" Айварас Абромавичюс приховував свої бізнес-інтереси в Росії, які ведуть до самої еліти Кремля, і тому не може керувати стратегічної кампанією в Україні, яка захищається від агресії Росії.

Про це з посиланням на заяву заступника голови Комітету Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики Олександра Дубинського пише Томас Дапкус у своїй статті у литовському виданні Lrytas.lt.

Відзначається, що Абромавичюс на це відреагував нервово і надіслав СМС повідомлення з нецензурним текстом депутату, але досі так публічно і не спростував інформацію депутата.

Відео дня

"Абромавичюсу належить компанія "Lobiu sala AB" ("Острів скарбів"), яка є акціонером фонду "East Capital", а цей фонд в свою чергу є акціонером "Газпрому", Ощадбанку та деяких інших російських банків. І в одному з російських банків, що він є акціонером разом з братом Путіна. Тобто через систему акціонерного володіння генеральний директор "Укроборонпрому" володіє тією ж компанією, якою володіє брат Путіна і який звинувачувався в багатомільярдних розкраданнях, який через так званий "лондромат", вивів близько 45 мільярдів доларів через прибалтійські банки." - в інтерв'ю для литовського видання заявив народний депутат Верховної Ради України Олександр Дубинський.

Депутат звернув увагу на те, що дружина Абромавичюса є Генеральним директором великого агроконцерну "Agro Ukraine Region", більшість акцій якого належить бізнес-партнеру Абромавичюса шведу Пітеру Елам-Хаканссену, голови та одного з власників "East Capital", який також є одним з акціонерів банку "Санкт-Петербург".