Захоплені росіянами судна ВМС мають повернути Україні завтра / REUTERS

Українські судна, які були захоплені в Керченській протоці, будуть передані Києву завтра, 18 листопада.

Читайте такожРосія погодилася повернути захоплені в Керченській протоці кораблі - росЗМІ

Про це повідомляє російський «Интерфакс», посилаючись на прес-службу Прикордонного управління ФСБ Росії в окупованому Криму.

Відео дня

У ФСБ підтвердили, що буксир "Яни Капу" і малі броньовані артилерійські катери "Нікополь" і "Бердянськ" буксируються до узгодженого місця передачі українській стороні, яка відбудеться 18 листопада.

Передача відбудеться в нейтральних водах, подробиці процедури передачі не повідомляються.

«Думская» раніше повідомила, що зустріч відбудеться у відкритому морі приблизно в 60 милях від Одеси, недалеко від кримського мису Тарханкут.  

З Південного, Чорноморська та Одеси за ними вийшли спеціальні судна: пошуково-рятувальний «Сапфір», буксири «Титан» і «Гайдамака».

Як повідомляв УНІАН, за даними російських ЗМІ, повернення захоплених двох малих броньованих артилерійських катерів «Бердянськ» (P175) і «Нікополь» (P176), а також рейдового буксира «Яни Капу» (A947) має відбутися до зустрічі в «нормандському форматі» .

Зокрема, за наявною інформацією, Росія не буде віддавати зброю українських військових моряків, а також документи по радіостанції (імовірно марки Harris, вироблені в США), які були встановлені на судах.

Передача кораблів має відбутися в морі, куди їх відбуксирують російські буксири з окупованої Керчі, в певній точці їх мають зустріти українські судна і доставити до місця призначення.