Сергій Лавров / REUTERS

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров стверджує, що у рамках Мінських домовленостей українська сторона повинна провести прямі переговори з бойовиками «Л/ДНР».

Про це Лавров заявив під час виступу перед студентами й викладачами Дипломатичної академії МЗС Киргизстану.

Читайте такожХочу чіткого розуміння, коли і як зупинити війну на Донбасі – Зеленський

Відео дня

«Я думаю, там (на нормандському саміті – УНІАН) президент Зеленський повинен буде дуже детально викласти, як він бачить сам свої дії з виконання Мінських угод. Оскільки їм альтернативи немає. Про це кажуть всі наші партнери, зокрема Євросоюз та США», – сказав глава російського МЗС.

Лавров також переконаний, що українське керівництво повинне провести прямі переговори з проросійськими терористами ОРДЛО.

«Мінські угоди передбачають розв'язання усіх питань через прямі переговори між Києвом, Донецьком і Луганськом. І це залежить, насамперед, всі цих сторін, які безпосередньо конфліктують на сході України», – додав Лавров, укотре назвавши російсько-українську війну «внутрішньополітичним конфліктом України».

Лавров нагадав, що українська сторона вже відмовлялась від таких переговорів.

Як повідомляв УНІАН, у ЄС вказують на "обнадійливі" сигнали в процесі реалізації Мінських угод та очікують "значущих кроків" від Росії на саміті "нормандської четвірки".