Суд у Гаазі прийняв матеріали української сторони / russianseattle.us

Міжнародний кримінальний суд прийняв інформаційне повідомлення щодо воєнних злочинів Росії під час боїв за Іловайськ та Дебальцеве.

Читайте такожСуд ООН буде розглядати позов України проти РФ через расову дискримінацію - рішення

«Суть повідомлення складається з фактів позасудових страт військовослужбовців Збройних сил України представниками проросійської організованої групи «Козачий союз «Область війська Донського» у ході боїв за Іловайськ у 2014 році та Дебальцеве у 2015 році. Повідомлення розглядатимуться Офісом прокурора Міжнародного кримінального суду разом із іншими епізодами серйозних порушень міжнародного гуманітарного права, вчинених проросійськими силами на Сході України в період 2014-2019 років. Україна надала фото- та відеодокази, які прямо вказують на факт захоплення українських військових в полон, показання очевидців вбивств полонених, документи, що підтверджують смерть військовослужбовців у полоні», – йдеться у повідомленні на сайті Української гельсінської спілки з прав людини.

Відео дня

Як зазначається, у поданні висвітлено і практику ведення бойових дій «чужими руками», тобто залучення Російською Федерацією в конфлікт підконтрольних їй незаконних збройних формувань.