УНИАН

Про це заявив блогер, бізнесмен, президент міжнародної корпорації «Гранд» Володимир Співаковський, коментуючи звернення президента Петра Порошенка до засновника Facebook Марку Цукербергу.

«Тут не допоможе паніка і докори. Просто треба знати історію питання. Справа не в Цукербергу та його ставленні до нас. Facebook — це величезна публічна американська компанія зі своїми порядками. Однією з внутрішніх умов у неї — не розширювати число акціонерів. Але ось в січні 2009 року з великими труднощами і через дуже впливових посередників, після багаторазових відмов у зустрічах російський олігарх Мільнер таки познайомився з Марком Цукербергом. І 26 травня 2009 року було підписано угоду, за якою його компанія DST за 200 млн доларів США купила 1,96 % акцій Facebook», — написав Співаковський в Facebook.

Читайте такожЦукерберг прокоментував можливість відкриття представництва Facebook в Україні

Відео дня

За його словами, Мільнер «окупував» весь «срсрський» територіальний сегмент ринку з управлінням з Дубліну. «Тому тепер треба не просити, принижуватися або нарікати на долю, а просто купити акції Facebook, і мати деякий вплив», - написав він.

Співаковський зазначив, що така ж ситуація в України з «Євроньюс». «Поки там була лише частка акцій у Росії, вони говорили на свою користь. Коли ми зробили свій внесок, то тепер маємо свою частину ефіру, і баланс трохи вирівнявся. Хоча і не так, як хотілося б», — зазначив він.