Тема поїздок Чижикова за кордон активно обговорюється українськими користувачами Facebook, зазначають журналісти / фото УНІАН

ЗМІ пишуть, що президент Торгово-промислової палати України Геннадій Чижиков державним коштом літає на марафони у різних куточках світу. Останній відбувся у бізнес-столиці Китаю Гуанчжоу, звідки президент ТППУ повернувся "з порожніми руками".

Про це йдеться у матеріалі "КП в Україні". "Залучення іноземних інвестицій та їхній супровід завжди були стовпами у промовах президента ТППУ Геннадія Чижикова... Цими питаннями також займається віце-президент Ростислав Коробка, який був призначений "смотрящим" за палатою від команди президента Порошенко. У березні 2018 на щорічному засіданні Ради ТПП Чижиков заявив, що палата працює над реалізацією інвестиційних проектів у сфері ВДЕ, дерево- й сільгосппереробки. Далі на порталі ТПП у розділі "новини" - останні новини за вересень і липень цього року. У розділі "система оподаткування" наведена інформація від 2018, тобто відсутня інформація для потенційного інвестора", - зазначають журналісти.

Читайте такожБізнесу презентують інноваційні енергоефективні технології та обладнання

Відео дня

У статті йдеться, що кошти на розробку порталу invest.ucci.org були частково запозичені в іноземних кредиторів - в рамках програми Євросоюзу з підтримки малого і середнього бізнесу COSME, і топ-менеджмент Торгово-промислової палати України їх "по суті розгубив".

Окремо у матеріалі прокоментовані часті поїздки президента ТППУ Геннадія Чижикова за кордон: тема активно обговорюється українськими користувачами Facebook. Останнім приводом для обурення стали нібито відрядження Чижикова в Гуанчжоу (Китай), де він взяв участь у марафоні.

"Він (Чижиков, - Ред.) взяв участь у черговому марафоні. Їх багато було в його житті. І це робить йому честь. Але вже давно стоїть питання, чиїм коштом цей банкет (переліт у літаках виключно бізнес-класом, великі фінансові внески, витрати). Все це могло б бути зрозумілим, якби після таких китайських, американських (Маямі), іспанських (Барселона), французьких, африканських і т. д. марафонів до нас натовпами разом з Чижиковим прибігали бізнесмени та інвестори, про яких так впевнено він сам говорить. Так не було жодного. А можливо, вже давно слід розділити "приватні уподобання" та громадську діяльність і не робити перше коштом іншого?", - запитують журналісти у матеріалі.

У кінці автори статті закликали парламентську більшість в особі депутатів з фракції "Слуга народу" якомога швидше відреагувати на ситуацію з чиновниками ТППУ.