Сторона потерпілих виступає проти звільнення обвинувачених / фото УНІАН

Прокурор Володимир Лимар просить суд відпустити з-під варти трьох обвинувачених у теракті в Харкові біля Палацу спорту у 2015 році, внаслідок якого загинули четверо людей, бо Росія включила їх у список на обмін.

Про це прокурор повідомив під час засідання суду у Харкові, повідомляє hromadske.

Читайте такожУ «ДНР» незадоволені, що екс-беркутівців не хочуть видавати в рамках обміну

Відео дня

"Я мушу констатувати, що російською стороною до списку обмінюваних осіб принципово включені (Сергій) Башликов, (Володимир) Дворніков та (Віктор) Тетюцкий", - сказав він.

У зв’язку з цим сторона обвинувачення просить суд звільнити усіх трьох з-під варти під особисте зобов'язання.

Зазначається, що перед цим прокурор заявив, що наполягає на довічному ув'язненні для усіх обвинувачених, а потім він попросив про зміну запобіжного заходу в межах обміну.

Водночас, сторона потерпілих виступає проти обміну.

"Ми категорично заперечуємо. Ці особи не є членами військових угрупувань, не проводили військову діяльність в зоні конфлікту. Ті особи, що проводили включення до списку, призвели до прецеденту, коли РФ зможе включати навіть наркобаронів", - наголосив адвокат потерпілих Олег Головков.

Як повідомляв УНІАН, 22 лютого 2015 року в Харкові під час траурної ходи, присвяченої пам'яті Героїв Небесної сотні та загиблим на Донеччині, біля Палацу спорту на проспекті Петра Григоренка (тоді – проспект Маршала Жукова) стався теракт, внаслідок якого загинули четверо людей та дев'ятеро дістали поранення.

Через кілька днів СБУ заявила про затримання за підозрою у скоєнні теракту трьох чоловіків. Згідно з офіційним повідомленням Фрунзенського райсуду, підозрюваними є Володимир Дворніков, Віктор Тетюцький та Сергій Башликов. За даними силовиків, чоловіків завербували російські спецслужби, вони проходили підготовку в Бєлгороді, а за вчинення теракту повинні були отримати 10 тис. доларів.