Станіслав Асєєв перебував за ґратами у донецьких бойовиків / фото: Чорноморська телерадіокомпанія

В рамках обміну утримуваними особами між Києвом та ОРДЛО звільнено незаконно ув'язненого контрольованими Росією бойовиками громадянина України, журналіста Станіслава Асєєва (відомого також як Васін).

Про це свідчить онлайн-трансляція обміну, яку вів Офіс президента у Facebook.

Читайте такожОбмін полоненими між Україною та "Л/ДНР" завершено - Офіс президента (фото, відео)

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 29 грудня, на КПВВ "Майорське" в Донецькій області відбувся обмін утримуваними особами між українською стороною і представниками ОРДЛО. Україні повернули 76 осіб.

Довідка УНІАН. 22 жовтня бойовики підтримуваного Росією угруповання «ДНР» оголосили про «засудження» Асєєва до «15 років позбавлення волі з позбавленням права займатися журналістською діяльністю терміном на два роки і шість місяців, з обмеженням свободи терміном на один рік, з відбуванням покарання в колонії суворого режиму».

Відомо, що автор колонок проекту «Донбас.Реалії» Станіслав Асєєв (Васін) перебував в ув’язненні «ДНР», за різними даними, з травня або червня 2017 року. Спершу він просто зник, два тижні про нього нічого не було відомо. Пізніше угруповання «ДНР» визнало його затримання й звинуватило у шпигунстві на користь України. Міністерство закордонних справ України висловило категоричний протест Російській Федерації у зв’язку з так званим «судовим рішенням» стосовно Асєєва.