Трамп і Трюдо / REUTERS

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо і президент США Дональд Трамп обговорили необхідність ретельного розслідування катастрофи літака компанії "Міжнародні авіалінії України", що сталася поблизу аеропорту імені Імама Хомейні (Тегеран).

Про це йдеться у повідомленні на сайті канадського прем'єра за підсумками телефонної розмови лідерів Канади і США.

"Президент Трамп висловив свої співчуття у зв'язку з втратою життів людей у катастрофі літака Міжнародних авіаліній України. Обоє лідерів обговорили потребу ретельного розслідування з метою визначення причини цієї катастрофи", - зазначається у повідомленні.

Відео дня

Вони також обмінялися думками щодо ситуації в Іраку та щодо наступних кроків стосовно Ірану. Зокрема, вони висловили спільну стурбованість стосовно безпеки збройних сил та дипломатичного персоналу, які служать у регіоні, проте відзначили обмежений вплив іранської атаки на сили міжнародної коаліції в Іраку, яка сталася 7 січня.

Читайте такожКатастрофа літака МАУ в Ірані: у МВС пояснили роль України в розслідуванні

Трюдо і Трамп обговорили потребу деескалації та наголосили на важливості продовження підтримки стабільності в Іраку та триваючої боротьби з терористичним угрупуванням "Ісламська держава".

Крім того, вони домовились підтримувати контакт та продовжувати працювати разом з іншими членами міжнародної спільноти з метою гарантування безпеки і стабільності в регіоні.

Як повідомляв УНІАН, 8 січня в Ірані розбився літак МАУ, 167 пасажирів і 9 членів екіпажу загинули.

Літак, що виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран - Київ, вилетів з аеропорту о 6.10 за місцевим часом і зник з радарів через кілька хвилин після вильоту.

На борту Boeing 737 перебували 11 громадян України, в тому числі 9 членів екіпажу, а також 82 громадянина Ірану, 63 громадянина Канади, 10 громадян Швеції, четверо громадян Афганістану, троє громадян Німеччини і троє громадян Великої Британії.

9 січня в Україні оголошено днем жалоби у зв’язку з трагедією літака рейсу PS752.