Ілюстрація REUTERS

Міністр закордонних справ України Вадим Пристайко анонсував зустріч глав зовнішньополітичних відомств п'яти країн, чиї громадяни загинули на борту, збитого іранськими військовими, літака компанії «Міжнародні авіалінії України».

Про це повідомляє американський канал CNN.

Читайте такожЗбиття літака МАУ: Іран обговорить з Україною розмір компенсацій

Відео дня

Глава МЗС України заявив, що скоро у Лондоні відбудеться зустріч за участі посадовців п'яти країн, чиї громадяни летіли літаком МАУ з Тегерана у Київ.

«Через два дні я побачуся з ними у Лондоні. У нас буде зустріч п'яти міністрів закордонних справ держав, які зазнали горя», - зазначив Пристайко.

Він додав, що на цій зустрічі будуть погоджені як індивідуальні, так і колективні підходи щодо кроків, які будуть вжиті для притягнення винних у збитті літака до відповідальності, а також шляхів виплати родинам жертв компенсацій.

Як повідомляв УНІАН, 8 січня в Ірані розбився літак МАУ, 167 пасажирів і 9 членів екіпажу загинули.

Літак, що виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ, вилетів з аеропорту о 6:10 за місцевим часом і зник з радарів через кілька хвилин після вильоту.

На борту Boeing 737 перебували 11 громадян України, в тому числі 9 членів екіпажу, а також 82 громадянина Ірану, 63 громадянина Канади, 10 громадян Швеції, четверо громадян Афганістану, троє громадян Німеччини і троє громадян Великої Британії.

11 січня президент Ірану Хасан Роухані офіційно визнав, що український лайнер був збитий «внаслідок ненавмисної людської помилки» та пообіцяв притягнути до відповідальності винних у збитті літака.