Вчора і сьогодні у мережу "злили" три частини розмови нібито Гончарука з НБУ і Мінфіном / фото УНІАН

Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що з самого початку проти команди президента працюють багато людей, яким хотілось, щоб новій владі нічого не вдалося.

Так Гончарук відреагував на опубліковані вчора й сьогодні плівки розмови нібито з його участю.

Читайте такожПояснив курс валют на олів’є: у мережу "злили" третій запис з нібито Гончаруком (відео)

Відео дня

«Звертаюся до тих, хто бореться проти нас: Вам нас не злякати! Ми будемо ще наполегливіше викорінювати корупцію і перекривати потоки», – заявив Гончарук у Telegram-каналі.

Гончарук наголосив, що «ціль роботи нашої команди — перезавантажити країну, зламати стару систему і побудувати нову, без «схематозів» і договорняків».

«І трохи гарних новин. Зміцнився обмінний курс та збільшилися до 7-річного максимуму накопичення міжнародних резервів, які становлять 25 млрд доларів», – написав Гончарук, додавши: «Якщо це не гарні новини для країни, то я повний “профан" в економіці».

Як повідомляв УНІАН, у середу, 15 січня, на YouTube-каналі "Как обмануть президента" виклали нібито аудіозапис розмови Гончарука з деякими урядовцями й керівництвом Нацбанку. Вони нібито розмовляли про курс долара, а також інші економічні питання перед зустріччю із президентом Володимиром Зеленським.

"У Зеленського є дуже примітивне розуміння економічних процесів. Він розуміє - є платіжний баланс... А вони насильно зміцнили. Він шукає відповідь на це питання. А у нього немає відповіді на це питання", - говорить чоловічий голос, схожий на Гончарука.

Далі цей же голос каже, що й він сам є "профаном в економіці".