Роман Іванісов / фото Facebook

Колишній «слуга народу», позафракційний народний депутат Верховної Ради України Роман Іванісов заявив, що не збирається складати мандат у зв'язку з приховуванням від виборців інформації про свою погашену судимість, а також у зв'язку з повідомленнями про поширення ним неправдивої інформації про свою вищу освіту.

Про це повідомляє «Радіо Свобода».

«Складати мандат не збираюся. А чому я його повинен складати? Я нікого в оману не вводив. Дивіться, приїдуть люди, ми чекаємо фахівців. Я фейки не коментую. Це все фейк», — заявив Іванісов.

Відео дня

На зауваження, що він ще в листопаді минулого року обіцяв надати «вже скоро достовірні докази того, що це спланована інформаційна атака», він заявив що незабаром всі докази будуть оприлюднені.

«Всі докази ви побачите. Зараз висококваліфіковані спеціалісти відпрацюють і ви всі побачите. Ну я ж вам дати не називав», — додав депутат.

Читайте такожАрахамія констатував, що нардепа Іванісова не зможуть позбавити мандата

Нагадаємо, під час брифінгу 20 листопада генпрокурор Руслан Рябошапка заявив, що депутат від «Слуги Народу» відбув покарання. За його словами, перевірку погашення судимості проводила не Генпрокуратура, а інші правоохоронні органи.

Згодом у прес-службі ГПУ повідомили, що інформація про погашення судимості не є підтвердженою. Її перевірка наразі триває.

Сам Іванісов повідомив про те, що тимчасово зупинив членство у фракції. Водночас у Facebook він прикріпив фотокопію довідки про відсутність судимості.

Пізніше заступник голови фракції «Слуга Народу» Олександр Корнієнко заявив, що Іванісова не повернуть до фракції.