Максима Микитася зняли з рейсу до Лондона / фото newsone.ua

Колишнього народного депутата і екс-президента корпорації "Укрбуд" Максима Микитася, підозрюваного в заволодінні майном Нацгвардії на більш ніж 81 мільйон гривень, зняли рейсу при спробі вильоту з України 20 січня.

Про це повідомив екс-нардеп Сергій Лещенко в Telegram.

"При спробі вильоту з України знято з рейсу народного депутата 8 скликання Максима Микитася", - написав Лещенко. Інших подробиць він не повідомив.

Джерела "Української правди" у правоохоронних органах підтвердили цю інформацію. За словами співрозмовника, дозвіл Микитасю на виліт з України дав заступник керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького Максим Грищук, але згодом скасував його.

За словами джерела УП, Микитась скаржився на здоров'я і просив дати дозвіл на виліт на лікування в Лондон.

У Держприкордонслужбі зазначили, що інцидент стався в аеропорту "Бориспіль".

фото newsone.ua
фото newsone.ua

Як повідомляв УНІАН, 14 травня детективи НАБУ провели обшуки за місцем роботи і проживання окремих службових осіб Нацгвардії, а також в офісах низки приватних компаній. Обшуки відбулися в рамках розслідування корупційної схеми з нерухомістю, внаслідок якої Головне управління Нацгвардії втратило активи на 81,64 млн грн.

15 травня НАБУ повідомило про підозру у заволодінні майном ГУ Нацгвардії на 81,64 млн грн екс-командувачу Нацгвардії Юрію Аллерову, директору компанії "Укрбуд" Олегу Майбороді і незалежному оцінювачу Алісі Гринчук.

Суд обрав Аллерову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в 4,8 млн грн. Після внесення коштів він вийшов із СІЗО.

Читайте такожПідозрюваний в оборудках із житлом Микитась думав про вбивство свідка – САП

Майбороді обрано запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 2 млн грн, Гринчук - у вигляді застави у 1,5 млн грн.

18 липня було повідомлено про підозру четвертому учаснику схеми із заволодіння майном Нацгвардії, який на час вчинення злочину обіймав посаду заступника керівника Державної будівельної корпорації.

3 жовтня стало відомо, що детективи НАБУ повідомили про підозру колишньому народному депутату від групи "Воля народу" Микитасю в організації оборудки з нерухомістю Нацгвардії.

4 жовтня Вищий антикорсуд обрав Микитасю запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 5,5 млн грн, 8 жовтня її було внесено. 22 жовтня Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду збільшила розмір застави для колишнього народного депутата Микитася, підозрюваного в організації операції з нерухомістю Національної гвардії, з 5,5 до 80 млн грн.

В кінці грудня Вищий антикорупційний суд продовжив термін дії обов'язків, покладених на Микитася, до 14 лютого 2020 року.