Соответствующее решение поддержали 226 народных депутатов / Фото УНИАН

Як передає кореспондент УНІАН, за відповідне рішення проголосували 226 народних депутатів з 298, зареєстрованих у сесійній залі.

Як наголошується у пояснювальній записці, проект закону підготовлений з метою приведення законодавчих актів у відповідність із законом і забезпечення практичної реалізації його положень у частині включення новоствореного державного правоохоронного органу - Національного антикорупційного бюро України - в коло суб'єктів відповідних правовідносин у сфері публічного права.

Читайте такожУ Національному антикорупційному бюро працюватимуть 243 детектива

Відео дня

Для цього, зокрема, передбачається визначити особливості регулювання трудових відносин з участю працівників НАБ, встановити заборону для них бути членами політичних партій і обмежити їхню участь у виборчому процесі, а також включити Національне антикорупційне бюро кількість державних органів, які беруть участь у боротьбі з організованою злочинністю, коло суб'єктів забезпечення національної безпеки.

Так, законопроектом в законі "Про основи національної безпеки України" визначається, що суб'єктами забезпечення національної безпеки є, крім інших, Національне антикорупційне бюро України.