Британія не відкриватиме в Україні візовий центр \ mfa.gov.ua

Посол Великобританії Мелінда Сіммонс заявляє, що Британія не скасовуватиме візовий режим для громадян України після виходу з Євросоюзу, який відбудеться сьогодні опівночі.

Читайте такожBrexit: Україна запровадила "тимчасовий безвіз" для громадян Британії

Про це посол сказала в ефірі програми «Сніданок з 1+1». «Питання безвізового режиму - це не політичне питання, це питання безпеки кордонів, а безпека кордонів - це причина того, чому Великобританія не брала участь у Шенгенській угоді, і ця політика не змінилася. Після того, як ми вийдемо із Євросоюзу, візовий режим для українців продовжиться, тобто, не буде змін: якщо ви будете їхати у Великобританію з України, вам потрібно буде отримувати візу», - заявила Сіммонс.

Відео дня

При цьому вона зауважила, що Британія не відкриватиме в Україні візовий центр, і рішення про видачу віз українцям буде ухвалюватися у регіональному візовому центрі, який розташований у Варшаві.

Також Сіммонс додала, що, за статистикою, 98% британських віз українці отримують вчасно. «Більшість цих заявок на візит проводять дуже легко, без проблем, і ми будемо говорити з візовим центром Великобританії, щоби люди отримували візи вчасно», - наголосила посол.

Як повідомляв УНІАН, 30 січня президент Володимир Зеленський підписав указ про тимчасове запровадження безвізового режиму для громадян Великобританії. Безвізовий режим запроваджується на період з 31 січня 2020 року до 30 січня 2021 року.

У ніч з 31 січня на 1 лютого Великобританія офіційно перестане бути членом Євросоюзу.