Ілюстрація REUTERS

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков вважає, що зменшення кількості народних депутатів з 450 до 300 не вплине негативно на роботу парламенту.

Читайте такожРада попередньо схвалила скорочення кількості нардепів до 300

Про це він сказав в ефірі каналу "112 Україна", коментуючи положення президентського проекту закону про внесення змін до статей 76 та 77 Конституції щодо зменшення складу Верховної Ради та закріплення пропорційної виборчої системи (№1017).

Відео дня

Спікер нагадав, що сьогодні парламент проголосував за попереднє схвалення цього законопроекту, а на наступній сесії необхідно буде мінімум 300 голосів депутатів за його ухвалення в цілому.

"Багато сьогодні дискусій щодо 450-300 (йдеться про зменшення кількості депутатів - УНІАН), навіть і в монобільшості... Важливо чути будь-яку позицію. Є позитивні моменти і там, і там, так само, як і негативні. Якщо ми говоримо про мою особисту позицію, я, наприклад, все ж таки, притримуюся того, що зменшення народних депутатів до 300 негативно на роботу Верховної Ради не повпливає", - сказав Разумков.

Як повідомляв УНІАН, 3 вересня парламент направив до Конституційного суду для отримання висновку президентський законопроект "Про внесення змін до статей 76 та 77 Конституції України (щодо зменшення конституційного складу Верховної Ради України та закріплення пропорційної виборчої системи)" (№1017).

Законопроектом пропонується у статті 76 Основного закону передбачити, що конституційний склад Верховної Ради становить 300 народних депутатів (на сьогодні - 450 парламентаріїв), які обираються строком на 5 років.

До статті 77 вноситься норма про те, що народні депутати обираються за пропорційною виборчою системою.

17 грудня КС визнав цей законопроект конституційним.

Сьогодні, 4 лютого, ВР попередньо схвалила зміни до Конституції щодо зменшення конституційного складу парламенту та закріплення пропорційної виборчої системи.