Фото: УНІАН

Почесний президент телеканалу 1+1 та народний депутат Олександр Ткаченко заявив, що обшуки співробітників Служби безпеки України у приміщенні редакції "Секретних матеріалів" є обурливою історією і небезпечним прецедентом. У зв'язку із цим найближчим часом він має намір скликати позачергове засідання комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики. 

Про це заявив Олександр Ткаченко під час прямого включення ТСН.19:30, повідомляє tsn.ua

"Очевидно, що це небезпечний дуже прецедент. Ми будемо скликати позачергове засідання комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики, викликати правоохоронців, керівництво СБУ. Для того, щоб вони пояснили – чому справа, у якій журналісти не брали жодної участі, стала підставою для того, щоб обшук здійснювали у приміщенні журналістів і ще й вилучали їхні засоби праці", - прокоментував він. 

Відео дня

Крім того, під час онлайн-трансляції на Youtube-каналі "Свободный" Ткаченко заявив, що вечірні обшуки СБУ - це спроба тиску на журналістів. Він звернув увагу на те, що передусім у справі із прослуховуванням кабінету прем'єра Олексія Гончарука, силовики СБУ мали би прийти із обшуком до його кабінету. 

"На мій погляд, з точки зору здорової логіки, нам би, в першу чергу, мало б бути відомо, що такі саме обшуки проходили в кабінеті прем’єр-міністра. Передусім, тому що це місце, де проходив цей запис. Оскільки цього не було зроблено, і в першу чергу, вони дійшли до журналістів, то в мене є серйозні перестороги вважати, що це тиск на журналістів, які могли в той чи інший спосіб висвітлювати ці події", - сказав Олександр Ткаченко. 

Ткаченко наголосив, що вважає ці обшуки неприпустимими, а дії силовиків незрозумілими. 

"Прецедент, коли правоохоронні органи вриваються в ньюзрум до журналістів та намагаються вилучити комп’ютери, на яких вони працюють", - підсумував він.