ДБР і Офіс прокурора МКС домовились активно співпрацювати у розслідуванні «справ Майдану» / фото УНІАН

Представники Державного бюро розслідувань в Україні і Офіс прокурора Міжнародного кримінального суду (МКС) домовились активно співпрацювати у розслідуванні «справ Майдану».

Читайте такожСуд Гааги зобов'язав Росію виплатити екс-акціонерам ЮКОСа $50 мільярдів

Як повідомляє прес-служба ДБР, керівництво відомства зустрілося з делегацією Офісу прокурора Міжнародного кримінального суду, оскільки МКС на даний час здійснює попередній розгляд ситуації в Україні у контексті вчинення воєнних злочинів та злочинів проти людяності.

Відео дня

Зокрема, під час обговорення т.в.о. директора ДБР Ірина Венедіктова розповіла представникам МКС про перебіг розслідування «справ Майдану».

За її словами, спеціальний слідчий підрозділ ДБР з розслідування «справ Майдану» був укомплектований остаточно лише 11 січня 2020 року.

«Наразі триває процес прийому матеріалів кримінальних проваджень з Офісу генерального прокурора. Станом на сьогодні прийнято 47 справ. Не зважаючи на короткий термін роботи, вже маємо перші результати - повідомлення про підозри силовикам та скерування до суду справи про вбивство журналіста», - заявила Венедіктова.

Своєю чергою, представники Офісу прокурора МКС наголосили на важливості налагодити взаємодію з ДБР в рамках вивчення подій на Майдані, сході України та в Криму.

«Сторони домовилися про активну співпрацю у розслідуваннях, результатів яких очікує українська громадськість і світова спільнота», - додали у відомстві.