Адвокат Порошенка заявив, що буде оскаржувати рышення суду / УНІАН

Адвокат п’ятого президента України Петра Порошенка Ігор Головань вважає, що Печерський райсуд Києва не мав повноважень ухвалювати рішення про привід його підзахисного на допит.

Читайте такожДубінський оприлюднив ухвали суду про примусовий привід Порошенка на допит до ДБР (фото)

Про це він заявив у дописі на своїй сторінці у Facebook.

Відео дня

«Щойно мені стало відомо, що нібито Печерський суд виніс таємне «рішення» про примусовий привід Петра Порошенка на допит у ДБР у якості свідка. Суд не повідомив народного депутата Порошенка про своє засідання, як цього вимагає стаття 482-2 КПК України, порушив територіальну підсудність, тобто ухвала є очевидно неправосудною. Це взагалі юрисдикція не Печерського суду, а Шевченківського», - написав адвокат.

Судові ухвали про привід він вважає політичним тиском з боку Офісу президента та спробою перешкодити Порошенку здійснювати закордонні поїздки.

Окрім того, він пообіцяв поскаржитися на ці ухвали до Європейського суду з прав людини та до вищої ради правосуддя.

«Це «рішення» порушує практику Європейського суду з прав людини і буде нами оскаржено, ми також подамо скаргу до Вищої ради правосуддя на притягнення судді до відповідальності», - додав Головань.

Як повідомляв УНІАН, раніше сьогодні, 21 лютого, стало відомо, що Печерський райсуд ухвалив рішення про привід Порошенка на допит до ДБР як свідка 28 лютого і 6 березня.

Джерело у правоохоронних органах підтвердило УНІАН, що такі ухвали виносились за клопотанням слідчих ДБР. Раніше, коли Порошенко не з’являвся на допити в ДБР, у відомстві не виключали, що можуть застосувати до нього привід.